A big name in the classic racing world

‘Sports Car Centre’ heeft twee onderdelen: SCCR (Sports Car Centre Racing) en SCCG (Sports Car Centre Garage). Beide onderdelen staan in teken van Engelse en Italiaanse ‘Classic Race Cars’ en ‘Classic Cars’. Met SCCR assisteren en bereiden wij alles voor uw klassieke sport auto op een parcour. SCCG doet alle reparaties, restauraties, onderhoud en heeft beschikking over alle- of te maken onderdelen voor uw klassieke auto- en raceauto. Kortom SCCR en SCCG is uw partner in ‘Classic Cars’ en ‘Classic Race Cars’.

‘Sports Car Centre Racing’ en ‘Sports Car Centre Garage’ heeft een lange geschiedenis in de klassieke Engelse en Italiaanse auto’s. ‘Sports Car Centre’ is begonnen in de achtertuin van het ouderlijk huis van de oprichter Jan Gijzen. Na het in 1965 aanschaffen van zijn eerste auto, een Triumph TR3, was de passie voor de Engelse sport auto geboren. Zijn autopark breide snel uit. Jan was zo bevlogen van zijn passie dat hij besloot om van zijn hobby zijn beroep te maken. Er moest noodgedwongen naar een nieuwe locatie uitgekeken worden.

De nieuwe locatie werd in 1967 gevonden in Den Haag. Vanuit deze locatie werd het bedrijf ‘Sports Car Centre’ uitgebreid tot een in Nederland gerenommeerd garage voor de verkoop en onderhoud van klassieke sport auto’s zoals Triumph, Austin Healey, Morgan en Jaguar. Na verloop van tijd werd ook deze locatie te klein. In 1975 werd een nieuwe vestigingsplaats gevonden in Wagenberg. Binnen enkele jaren werd naast onderhoud en verkoop ook de vraag naar restauratie steeds groter. ‘Sports Car Centre’ werd niet alleen een begrip in de klassieke automotive wereld in Nederland maar ook ver daar buiten. SCCR en SCCG onderhouden klanten over de hele wereld. Tot op de dag van vandaag word er op het hoogste niveau in Wagenberg gewerkt om Engelse en Italiaanse sport auto’s door een team van specialisten.

In 2008 zijn de garage activiteiten overgenomen door Laurens Koopman, neef van Jan Gijzen, die sinds 1994 in ‘Sports Car Centre’ werkzaam is. De garage gaat verder onder de naam ‘Sports Car Centre Garage’ en er is een onderdeel aan het bedrijf toegevoegd ‘Sports Car Centre Racing’. Een tak die de complete verzorging, onderhoud en assistentie doet van uw sportauto tijdens een race of tour.

CONTACT US NOW

© 2024 Sports Car Centre | sitemap | Concept, design & code by 100