Historie

Sports Car Center (SCC) heeft een lange geschiedenis in Engelse en Italiaanse klassieke auto’s en sportwagens. Het bedrijf startte in de achtertuin van het ouderlijk huis van SCC-oprichter Jan Gijzen. Zijn eerste aankoop, een Triumph TR3, was het begin van een gevarieerde verzameling klassieke auto’s en sportwagens. Door het autovirus getroffen, besloot Jan enthousiast om van zijn hobby zijn beroep te maken (1965).

Vanwege de voortdurend groeiende autocollectie werd een nieuwe locatie gevonden en vestigde SCC zich in Den Haag (1967). Op deze nieuwe locatie groeide het bedrijf uit tot een gerenommeerde garage in Nederland voor onderhoud, aankoop en verkoop van klassieke Engelse (waaronder: Triumph, Austin Healey, Morgan en Jaguar) en Italiaanse (inclusief: Bugatti, Ferrari, Maserati en Alfa Romeo) auto’s en sportwagens.

Om te beantwoorden aan de groeiende vraag naar restauratie van klassieke racewagens en auto’s. Werd er een nieuwe locatie gevonden in Wagenberg (1975). Het was hier dat SCC niet alleen een begrip in Nederland werd, maar ook een begrip in de wereld. SCC onderhoudt klanten van over de hele wereld. Tot op de dag van vandaag werkt een team van specialisten in Wagenberg op het hoogste niveau aan Engelse en Italiaanse sportwagens en klassieke auto’s.

Het bedrijf werd in 2008 overgenomen door de neef van Jan Gijzen; Laurens Koopman. Laurens 'passie voor klassieke sportwagens begon in de garage van zijn oom. In 1994 is hij bij SCC gaan werken. Inmiddels gaat SCC verder onder twee namen: Sports Car Center Racing (SCCR) en Sports Car Center Garage (SCCG). Beide componenten bieden samen een 'full service-aanpak'. Beide groepen delen hun kennis en expertise maximaal. Naast het verzorgen van reparatie, restauratie, onderhoud en levering en het maken van onderdelen, biedt het bedrijf ook race-assistentie. SCCR heeft een bewezen staat van dienst met indrukwekkende resultaten in: De Oost-Afrikaanse Safari Rally, Luik Rome Luik, Rally de Corsica en de Monte Carlo Challenge.

Sports Car Center Racing en Sports Car Center Garage voor de verzorging en onderhoud, reparatie, en restauratie van klassieke auto's en klassieke sportwagens.

© 2024 Sports Car Centre | sitemap | Concept, design & code by 100