Restauratie

Het herstellen in de orginele en oude toestand, is dat mogelijk? In veel gevallen wordt aan restaureren echter een andere inhoud gegeven. De auto wordt opnieuw gespoten en er worden nieuwe chromen onderdelen opgezet en de wielen en banden worden vernieuwd, zodat de auto er optisch gerestaureerd uitziet. In een later stadium kan dan ook nog de de techniek worden vernieuwd, of te wel de remmen, ophanging en de stuurinrichting worden vervangen dan wel gereviseerd. Deze vormen van restauratie maken de auto mooi maar het is geen restaureren. Wij van SCCG benaderd restauratie anders.

Bij SCCG houdt restauratie in dat de auto tot op de laatste bout wordt gedemonteerd om vervolgens van top tot teen te worden herbouwd- en opgebouwd. Beginnend met het chassis, worden achtereenvolgens de wiel ophanging, de remmen, de motor en de versnellingsbak en de achteras gemonteerd. Als dit allemaal is gebeurd kan de inmiddels gereedstaande carrosserie worden afgebouwd.

Na de technische handelingen is het interieur aan de beurt waarbij het tapijt, de deur panelen, de stoelen en de cabrioletkap alle aandacht krijgen van de bekleder.
Als de restauratie klaar is, staat er een auto die zelfs nog beter is dan toen hij door van de fabriek ooit werd afgeleverd.

CONTACT US NOW

© 2024 Sports Car Centre | sitemap | Concept, design & code by 100